Förändring och ovisshet är svårt

och därför behöver vi hitta rätt drivkraft att gå emot motståndet eller stå kvar i ovisshet, samt skapa strukturer att stödja sig mot.

Exponentiell förändring

Världen har alltid förändrats. Många kloka män och kvinnor har redan konstaterat att förändring är det enda i livet som är konstant. Skillnaden är att vi inom många områden idag upplever exponentiell förändring, d.v.s. förändring i en hastighet som i princip övergår vår förmåga att förstå.

I en snabbt föränderlig, global värld behöver vi lära oss att leva med både ovisshet och snabba kast. Å ena sidan kan vi inte springa på alla bollar som kastas mot oss. Det är lätt att vi tappar fokus om vi hoppar på alla möjligheter vi ser. Å andra sidan kan vi inte heller ducka för alla bollar. Vissa behöver vi fånga och göra någonting åt.

Motstånd mot förändring

Även om vi lever i en föränderlig värld, är uppbyggnaden av våra knoppar och kroppar relativt oföränderliga. Skapade för en miljö som till stora delar inte liknar det samhället vi lever i idag. Förändring skapar osäkerhet (även när vi kallar det för utveckling) och hjärnan sänder ut varningssignaler för att skapa ett motstånd ex genom att automatiskt välja den “vanliga vägen”.

Sammantaget skapar osäkerhet, ovissheten och överbelastningen lätt en stressad tillvaro som kan medföra långtgående konsekvenser för människors välmående. Vilket i sin tur påverkar verksamhetens resultat i form av produktionsbortfall och sjukkostnader.

Några tips på hur du kan bli bättre på att hantera ovisshet och stress.
Skicka din mailadress för att få 5 tips för att bli bättre på att hantera förändring, ovisshet och stress

Kontakta mig idag

Lösningen

För att förändringsarbete ska resultera i en vald och verklig förnyelse, behöver vi bli medvetna om vår inre kärna för att hitta stabilitet, hitta rätt drivkraft för förändring som orkar stå emot vanan och skapa strukturer att stödja sig mot.

Vad behöver du och din organisation hjälp med för att lyckas med förändringsarbetet? Hör av dig så kan vi nyfiket undersöka era utmaningar och möjligheter, och se hur jag kan bidra.

Kolla här om du vill veta mer om hur jag jobbar med utbildning, workshops, konsultation och coaching.

Vill du veta mer?

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta mig idag