Nativa

Förvandlar drömmar till verklighet

Del av något större

Nativa stärker organisationer och människor så att de bidrar till en bättre värld för allt levande. Genom att bli bättre på att hantera oförutsedda händelser och stress, och tillsammans göra plats för livslångt lärande, hållbar utveckling och innovation kan organisationer och individer skickligt hantera en värld i ständig förändring och lära av och med varandra för att möta framtiden.

Min story

Nativa grundades och ägs av mig, Charlotte Hellgren. Jag är den eviga eleven, the eternal student. Min nyfikenhet och brinnande lust att lära var, som för alla barn, stark under mina första levnadsår. Med ett barns självklara inställning till den egna förmågan att lära, tre äldre syskon att lära sig av och med en mamma som var lärare knäckte jag redan i 4 års ålder läskoden och sen dess så har jag fortsatt läsa och lära. Även om jag under stora delar av min skoltid kände mig vingklippt och uttråkad.

Uppvuxen i en småföretagarfamilj i en liten by utanför Skellefteå i Västerbotten i norra delen av Sverige kom samtalen ofta att handla om allt från försäljning och ekonomi till utmaningar och möjligheter med personal och produktion. Steget till företagsekonomins värld och en magisterexamen i småföretagsekonomi kändes därför naturligt.

Därefter följde 15 år av arbete inom service, marknadsföring, projektledning, verksamhetsutveckling och utbildning. Min nyfikna själ ledde mig vidare till områden som pedagogik, journalistik, personlig utveckling, positiv psykologi, neurovetenskap, beteendeekonomi, miljöpsykologi, mindfulness, yoga m.m.

Allt faller på plats

2011 grundade jag Nativa, där jag fortsatt vara sökande och hjälpt mina kunder med allt från verksamhetsutveckling, projektledning, utbildning, handledning, kommunikation och inspiration.

2019 flyttade verksamheten och familjen tillbaka till Skellefteå efter 20 år i Stockholm. Med hjälp av kraften i den förändring som flytten innebar så gjordes en omstart av Nativa, och återkopplade till energin och lusten i lärande och utveckling. På basis av all kunskap och erfarenhet som jag tagit till mig genom åren och fortsätter lära av, hjälper jag människor och organisationer att bli ledare över sin egen lärande- och utvecklingsprocess. Jag erbjuder verktyg och stöttning till livslångt lärande och kontinuerlig utveckling, för att verkligen nå ett förändrat beteende och bli bättre rustade för dagens och morgondagens verklighet.

Vill du veta mer?

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta mig idag